Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pigan, sockenhjonet m.m.

 

hon var oäkting
i en hård tid
hon lämnade hemtrakten
för en mans skull
 
hon födde fyra oäkta barn
fast nog var de äkta kött och blod
högst påtagliga och mjuka
i den hårda tiden

de gick på sockenauktion
så de hade till och med ett pris

hon slutade sina dagar på hospitalet
gömd och glömd
hennes namn fick inte nämnas
det kunde vara ärftligt

skörhet går i arv
så även samhället 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 573 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-13 12:11



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en viktig påminnelse över dom som saknar sin mänsklighets närvaro,
2009-05-14

  Johan Bergstjärna VIP
Det är synd om oäktningarna som inte kan komma till himmelen...

Nä men... FY... vilka tider det var...
Gripande skrivet.
2009-05-13

  Sturesdotter
Välsmidade ord i en berättelse om hur det ofta var.
2009-05-13

  Carola Zettergren
Aj som den..mycket välförfattat av dig!!!
2009-05-13

  Christine Sabel
Hur många "oäkta" barn tror du män har i tidernas gång? âr det lika skamligt? Som tur är har tiden ändrat sig med det....
2009-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger