Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaha, så börjas det igen! Pirret i maggropen.

 

skulle vi våga?
ta ett djärvt språng ut i det ovissa
håller gummibandet?

jag har sovmornar
på trygghetens obebodda ö
resten av livet är förutsedd semester

då skär telefonsignalen
genom suset i palmkronorna
- Du, jag har fått en idé!

och små kugghjul sätts i rörelse
det börjar surra i maskineriet
hjärnan spinner som en katt:

skulle vi
skulle vi våga
skulle vi våga språnget

arbete blod svett och tårar
jubel och glädjedans på borden
katastrofer och kronofogdar

måste nogsamt vägas
som salt 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 173 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-14 11:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En vis lärare talade en gång om att sätta sig ned och beräkna kostnaden innan man bygger ett torn.
Men det finns underströmmar som vill trotsa alla kalkyler och prognoser.
"Låt oss bedra dom kantiga", som Ulf Lundell sjöng.
2009-05-16

  Eva Langrath VIP
Spänningen känns i din text, vill, vill inte vågar vågar inte...

Eva
2009-05-14

  Måna N. Berger
Nej, vi vågar inte.
2009-05-14

  Ronny Berk
pensionärstillståndet är underbart, jobba utomhus vid vackert solskens väder, inomhus när det busar och haglar
2009-05-14

  Carola Zettergren
Friskt vågat..du vet!!!!:):)
2009-05-14

  Sturesdotter
Spännande rader som förmedlar stor förväntan
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger