Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

S-ylande


Jag hörde ett ylande
Som en räv
Fastnad i en rävsax
De kved och levde om

De var en socialdemokrat
Som upptäckt sanningen
Om hans ”partivänner”
I toppen

De där som snackade så stort
Och som lurade med honom med i facket
Som ung, sen duperades han
Hela livet av ordet "solidaritet"

Nu hade han upptäckt att han
Alltid blivit blåst
Av dessa skrupelfria i toppen
De var lika egoistiska som kapitalisterna

Skillnaden var dock
Att kapitalister inte ljuger
Om sin egoism
Nu visste han, och det sved…

Sosse topparna har bytt ut det
Mot "SOLIDITET" för sej...
Man tog helt enkelt bort de sista bokstäverna
Och satsade på sej själva




Fri vers av LassO
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-16 00:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO