Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väskan


Den första väskan
Var blå
Gubbmodell skulle man säga nu
Men kanske dä med
Men man var stolt över den i alla fall då
För man var stor
Man gick i skolan

Året innan hade vart tråkigt
Få av mina vänner gick inte i skolan
Och de få som inte gick skulle börja
Så jag fick börja tidigare
Ja efter utredning och undersökning

Men alla nästan alla, hade lika väskor
Gubbväska, öppning uppåt, handtag som öron
Så hög så man släpade den i backen om de var tungt
Jag fick en ny inte så kul
Med axelband som en tjejväska
De som var inne då, var adidas
Eller olympic
Jag hatade tjejväskan med knäppning

Man jag kortade av remmen de blev ett handtag
Och där kunde man sätta fast den på cykeln med
Sen blev de en olympic i några år
Innan jag fick en giftgrön adidas
Ingen hade nåt liknande på skolan

För de var ju fär böcker och sånt man skulle ha den
Jag hade enbart den för gympakläder
Aldrig annars…
Den gröna slutade sina dagar som matsäcksväska
Och slängdes av frun
I ett obevakat ögonblick

De har dålig känsla för kultur de där fruarna
Men väska var en äkta adidas
De går inte att få tag i längre…




Fri vers av LassO
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-17 11:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO