Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Het platta



Den hetaste dagen
Av alla, de året
Skulle då Berndt gjuta garageplatta
Han hade lejt in en gubbe
Som fått honom att skrota både banor
Och andra mått möjligheter
Bara en lättbetog rand utanför plattan
Som man ställde själva stommen på
Så vart den lite högre

Och jag fick se eländet och for förbi
Sa hej och ”så glada ni ser ut”
Men…. Jag fick inga positiva svar
”Stick och hämta verkyg och hjälp till”
skrek han ”annars kan du försvinna”
Stressen kom när topparna på betongen började vitna
Det var ju juni månad och hett
Så som granne är man ju snäll om finns möjlighet
Ett par timmar senare, egentligen alldeles för tidigt
Så stod vi där med en varsin öl och granskade
Vårt jobb

Va skönt det är med att göra såna saker
Jag kommer alltid att veta att denna dag
I juni, 1984 så var jag med om att slipa
Plattan till Berndts garage…
Och det står ju där än
Hantverksstolt kan man ju säga det
Om de så bara var gratisjobb åt grannen…




Fri vers av LassO
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-18 05:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO