Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är så trött på dessa "metodiker" som ser livet som ett maktspel, eller sällskapsspel, som avänder allt, även kärlek, för sina positioneringar... De finns där mitt "bland oss" men kan vara svåra att skönja, i alla fall till en början.


Sällskapsspel


Ringaeren
Tvingaren
Och
Slingraren

Den förste vill ha en ring
Ber om det med sina ögon, med sin mun
Med sin kropp… underbar "tillsammans"
För att, ”visa” på samhörighetem
En kvinnlig sådan köper sen likadana overaller
Och söker alla tllfällen att visa er så, tillsammans
Muggar med namn
Tillhörighet, ingen ska tvivla
Täckjackor i lila och blått
För kalla ute vandringar
Helst, alltid tillsammans… ”så man vet”
Säger ”vill du inte ha mej med”
Eller ”ska du gå ifrån mej ikväll då”
När den andra vill träffa kompisar
Ett långsamt kvävande…
Osäker ensam, om också bara för en kväll
Skapar dåligt samvete för att få sin vilja fram

Tvingaren, söker att få sej bekräftad
Med alla medel
Ställer ultimatum och frestar
”jag älskar dej mer när vi är gifta”
Hon når dit oavsett, han med
Men med olika metoder
Men då är det ofta, försent
De ser kärleken som ett maktspel
Där de ska ligga överst
Kanske för att kunna säga
”jag lämnar dej om du inte gör som jag säger”
Det sista kortet, för dom gäller det att veta
Att den andra lägger sej innan sista given är klar
”Bluffstopp”
Allt handlar om makt och fernissa
En han, kan bli ”handgriplig”
Men i slutänden är det dåligt självförtroende…
Som gör att man måste känna, att man styr
Om än med "terror" eller nedbrytande av den andre

Slingraren… vill ha, känna men inte
För djupt
Vill inte se seriöst på saken
Anammar det roliga, pratar bort allvar
Försök prata om ”will u still feed me when i am 64”
Med en sån, de finns inte i sinnebilden ens
Att tänka så långt fram
Försöker alltid ha en ”flyktväg” öppen
Ifall…
Drar sej hellre ur sorger och svårigheter
Än igenom…
Gärna flera på G
"För säkerhets skull"




Fri vers av LassO
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-19 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO