Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inte underligt att gammalt folk trodde på älvor och troll..


I aftonskogen

 

sjön vilar som ett trolskt väsen mellan stammarna
dricker det sista kvällsljuset ur himlen
och återspeglar skuggor från den nattmörka skogen

markens dimmor stiger 
leker med björkarnas skira lövslöjor
tills de förvillar sig
och tonar bort i ett blågrönt dis
mellan massiva stenblock och granar

så vackert att det gör ont i mig 

- jag vill hålla kvar den här stunden!
nej
svarar alltet
- du får den nu och aldrig mer




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 385 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-19 23:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är just det som är så hisnande: nu och aldrig mer. Så består då livet av en kedja stunder.Svårt att skriva "nu" i pluralis. Nun?
2009-05-24

    wildrosen
jag är stum och berörd över denna vackra text...applåd
2009-05-20

  Eva Langrath VIP
Så vackert skrivet att det gör ont.
Tack
2009-05-20

    Annika J
Så vackert beskrivet! Tack och lov kommer det nya stunder i hänryckningens tid!
2009-05-19

  Sturesdotter
Ja, alla dessa tillfällen som man skulle vilja ha i fickan; tur det kommer nya!
2009-05-19

  Carola Zettergren
URTJUSIGT!!!!
2009-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger