Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ars longa vita brevis.

Ars longa vita brevis
Ars longa vita brevis
Ars longa vita brevis
men ärligt: latin är för amatörer
konsten är lång, livet är kort
orden klips som av frisörer
bokstäver av en annan sort
bort
utåt mot stormande hav av tristess
tanter med lila hår och lite mer finess
än oss andra
KÄMPAR ANDA!
korthus staplas, staplas igen
en faller alla faller falla faller en
blodstänkta gator, inte nu, men sen
springa barofta på glas
av extas.


Kartong liv krossas, krossas igen
bygger bygga bygger bygger bygga upp men sen:
sparar minnen, liv och hav
flera räkningar, högre krav
bakåt tramp,
fotstamp
livet börjar, men jag trodde det tog slut nyss,
inte längre leka, skrika, dansa, göra hyss
för hoppa i kavajen och knyt din slips
borsta dina skor och bli ett fan av slitz
bygga nya korthus, denna gång med lim
skapa familj och krets, leva som i fiskstim.


Ars longa vita brevis,
har nog ett högre pris
än att få efter sin död hamna i nirvana
av gammal vana
åka i en berg och dal bana
som sätter av åt fel håll
där människor ger dig ännu mindre koll
Men om man vill finnas för evigt,
hur fan gör man då?
konsten är lång,
ja, men räcker den för två?




Fri vers av Julija Sidner
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-20 15:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julija Sidner
Julija Sidner