Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den keltiska sagans förtrollade fisk, som låter den som äter av den förstå fåglars språk.




Idag stod jag förundrad

 

idag förstod jag med ens
hur fåglarna sjöng

ibland förunnas jag djupsyn
där allt är kristallklart och uppenbart
för ett ögonblick

idag har jag fångat laxen
i källan under videt
och ätit dess magiska kött

idag förstod jag fåglarnas sång
deras små strupars
fina instrument

jag stod  förundrad




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 462 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-21 13:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Amazing grace.
Fast jag tror inte att den emanerar ur laxar.
2009-05-24

    Madeleine Ågren (Maduska)
Känner igen ... från "näktergalen" ... känslan. Att vara i "flow" med livet.
2009-05-22

  Johan Bergstjärna VIP
Härligt!

Vad säjer dom då?
2009-05-21

  Michaela Dutius
Bokmärkt och applåderad
mycket starkt text
2009-05-21

  lycksele
förundrad är en sorts motsatsreaktion, men ...
- dock någon fler rad med svärta, kontrast, skulle framhäva stillheten ännu mer, tror jag

Det är inte tavlan i sej själv endast som ger bilden, utan även ramen - inramningen, säger dom på Auktioner i TV, som gör det!
2009-05-21

  Eva Langrath VIP
Tack för ord om en vacker dag då allt hittar sin plats
2009-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger