Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske, är det början till ett avsked.


Drabbad av insikt

 

drabbad av insikt
i allt jag aldrig såg
då när självklarheten lyste
orubblig och bländande

nu är allting sårbart åtkomligt och skört
jag ser mirakel i det lilla
gräsets kamp för överlevnad
fågelns sång i björken vid mitt fönster

mänsklig svaghet
mänsklig ödmjukhet och storhet
det skygga barnet inuti
som lever kvar på nåd under en skrovlig yta

jag hör ett annat språk
och ser en annan verklighet
fördold men plötsligt uppenbar
i snabba glimtar

som när solen faller genom lövverk
och avslöjar
hur skuggorna förlänar 
bilden djup och innehåll  




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-21 16:41



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Underbart snyggt skaldat av dig!
2009-05-22

  Elaine.S VIP
Titeln talar...och att vara "drabbad av insikt" är ett bra uttryck, för såna här insikter går på djupet på riktigt och briljerar på toppen av alla tankar och seenden..
2009-05-21

  Larz Gustafsson VIP
Enormt starkt det där med skuggorna.
2009-05-21

  Michaela Dutius
Man måste nog nå en viss ålder för att hitta det stora i det lilla....du beskriver det suveränt
2009-05-21

  Eva Langrath VIP
Förunderligt vacker ett benådat ögonblick fyllt av både glädje, smärta och sorg som du delar.
2009-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger