Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Priset (som jag inte betalar) för författarskap.


Tänk om jag skulle berätta..

 

om jag skulle berätta skulle ni inte tro mig
och om ni trodde mig
skulle jag inte ha många vänner kvar

(men jag skulle få andra vänner..)

tänk om jag skulle berätta
nej jag vill inte
jag vill inte öppna alla dörrar och kasta ut
mitt liv under himlens vindar
som till vräkning

mitt skeva bohag på bar backe
och mina prunkande kärlekar i lerkrukor 
som mormors  bloddroppaträd  på flyttlasset
de döda skulle skämmas över mig
och de levande glo nyfiket

om jag berättade alltsammans
från början till slut (sista kapitlet är inte skrivet än
vore det som att säljas på auktion
naken
med blåmärken och allt
som att göra konster för publiken
som att bli mentalt ruinerad
 
om jag berättade skulle ni tro att jag ljög
det vore en fjäder i författarhatten
jag ljuger varje dag
och ni tror att jag talar sanning

jag har en osannolik roman härinne
om jag ville
om jag kunde
ett liv
ett helt vanligt ovanligt liv

om DU kunde
skulle du då berätta dig?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 290 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-26 23:25



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!
2009-05-28

  Sturesdotter
Som när man var liten och sa: "tänk om". Att leka med tankar, känslor och vad man ska/kan våga berätta om sig själv och det innersta.
Tänk om du inte skrev här? DET vore tomt!
2009-05-27

  Elaine.S VIP
Hmmm , nu startar du tankar...Ja , hur mycket av en själv finns i det man skriver...
"de döda skulle skämmas över mig"
det där är en tanken slår mig också ibland

Måste också framhålla några andra rader

"om jag berättade skulle ni tro att jag ljög
det vore en fjäder i författarhatten
jag ljuger varje dag
och ni tror att jag talar sanning"
2009-05-27

  wayward - taiga
sant, om komplexiteten i att 'vara såld' på berättandets möjligeheter, inte på sin integritet.
2009-05-26

    Tea Alex
Nej jag håller mig för mig själv på den punkten tror jag...
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger