Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idealhuset


Du kikar in
I det lyckliga huset
Du ser lyckan
Du ser familjen med ideal barnen
Människans svar på ”ideal makaroner”
”Kokas 3 min”
I designat pappaket

I idealfamiljen är de pappaket med
Alla ska samlas till middag och efterkommande
”umgängelse” i stora rummet med stora fönster
det är där du ser dom…
Syns bäst på vintern…
Nu är inte det lika lätt att se in då det inte är
Ljusare på andra sidan glaset

På andra våningen är mindre insyn
Är kommer pappaketet för att beskådas
Användas
Där turas han om att pådyvla sina barn
De egna sjuka lustarna
För att avsluta med en våldtäkt på deras mor
I nattens och skymningen kan sådant fortgå
Så länge ingen säger nåt…
Eller ”vet”

Men på morgonen säger han god morgon
Kysser sin fru och barn
Och nästa afton sitter de i sina stolar igen
Leker ”mamma pappa barn” så länge skenet bedrar
I sitt ”lyckliga hus” och de du ser därifrån
Är bara ren skär lycka
”idealhuspaketet” designat för att se bra ut
Senare saker som händer
Tål ingen som helst granskning….




Fri vers av LassO
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-27 13:03



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Ja vist har du säkert skrämmande rätt, dessa familjer finns men det viskas tyst om dem, hemskt.
2009-05-27
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO