Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lagade igår en lasagne och kände associationen


Lasagne

Livet kan för vissa
vara
likt
en
Lasagne

grunden är viktigast
har du inte blött plattorna först är det kört
som en uppfostran
en förstörd barndom syns ofta på människor
så som en hård pastabotten
ibland har man tur
ibland suger pastan åt sig vätska på andra sidan och blir superb
ibland blir vissa som genomgått mycket i unga dagar helt magnifika
ibland blir det smaklöst, överkokt, sorgligt
ibland helt magnifikt


sen kommer den andra etappen fyllningen
du ser på grytan och mäter med ögat samtidigt som du lägger första lagret
hoppas på att du inte tog för lite, att du inte tog för mycket
i morgon är också en annan dag
inte kan man lägga allt nu så nästa lager blir tunt, fattigt på innehåll, trist
men lika så vill man inte ta för mycket
och ångra det
att sitta där den dagen på sin bädd och säga tänk om jag inte gjorde det
men lika så vill man inte spara för mycket
och ångra det
att sitta där den dagen på sin bädd och säga tänk om jag hade gjorde det

osten är det där oförutsägbara,

det som limmar ihop allting,
det du inte kan kontrollera
det som kan rädda allt
det som kan sänka allt
Livet

Lasagnen






Fri vers av -Dandy
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-27 00:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Dandy
-Dandy