Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om kostympappan.

frukosten:

ett kök med brödsmulor
under fötterna och
tidningsbokstäverna mot
ögonen, pupiller av
trycksvärta och en



pappa som en kostym och en

mamma utan händer och en

storasyster med frisyr och din

lillebror och din



lillebror.



ingen förstår ingenting. någonting
innanför tröjan vid halsen ovanför ditt
huvud och alla andras huvuden
finns en almanacka med
alla datum och alla månader
befinnande sig utan ett namn som en
känsla av ett porlande regn innanför
din ryggrad som en never ending jävla motorväg, du ska veta
att

det här är
mitt & ditt & ditt & mitt liv och vi är
medvetande om alla dagar och vi är
medvetande om alla timmar
inristade som i ett träd vid vår
handflata, alla dagar och
alla timmar och det växer
årsringar i din panna, pappa.
kostympappa säger:
- Jag. Finns. Här. För. Dig.
och det växer
årsringar i din panna,
pappa.


pappa.


och jag dricker inte mellanmjölk och jag
äter inte knäckebröd och jag vill
inte ha någon bra start på dagen.

och alla datum och alla timmar och det måste du

inte förstå.




Fri vers av inmeddiginålsögatkamel
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-27 17:08



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Denna starka dikt borde många pappor få läsa......!
2009-05-27
  > Nästa text
< Föregående

inmeddiginålsögatkamel