Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marco Polo


Marco Polo
Den ”förste upptäckaren som var till Kina”
Han följde med sin far dit
Som varit där förut…

Ja alltså
Det fanns ett antal miljoner Kineser med
Innan
De kanske kan kallas att de ”upptäckt” med
Så Kineserna, de arabiska handlarna
Och sen kommer Marcos far och farbror
Därefter… kom Marco
Men han kallas upptäckare av Kina

Så det är inte alltid viktigt att vara först
De kan räcka med att, de ser ut så
Eller att vara den förste som berättar
Så blir man ”den förste”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-15 10:57



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det var heller inte Columbus som upptäckte Amerika.
2010-06-15

    ej medlem längre
Just det och så tog han med sig spagettin, som inte ursprungligen är en italiensk rätt vilket många tror.
2010-06-15
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO