Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existentiell domning, känslorna sover som en avdomnad fot.


En dag till - närmare?

 

ett år äldre
och:
vad är jag bra för?
 
tar en sömntablett
läser en stund

gäspar
sträcker ut handen
släcker lampan

en dag närmare döden
så ser det ut
ibland kommer tanken
när jag släcker: kanske blir det i natt

det som finns kvar
att vänta på




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-27 22:24



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
JÄTTEGRATTIS!!!..jag har skrivit en om regnbågens färg idag, duger den så länge:) KRAM!
2009-05-28

  Carola Zettergren
Hög igenkänningsfaktor..fast jag käkar melatonin istället!
2009-05-28

  Rosmarin
... men det vore väl ändå det allra bästa, att somna in för evigt när man sover, och varit rätt så frisk när man släckte

åtminstone för en själv

Men du ger ju verkligen ett anslag till den här texten som nån sorts ödessymfoni med din titel - det är nästan så det blir lite för mycket för mig och jag får svårt att ta det på allvar (ursäkta, men jag bara berättar vad den har för verkan på den här läsaren!)

F ö - har du fyllt år? I så fall, ett stort grattis!
2009-05-28

  Elaine.S VIP
Nu undrar jag lite här om du har fyllt år, i så fall säger jag grattis!!

Sen tänker jag att vi går ju mot döden, ständigt, och när tanken väl kommer så är den väldigt närvarande, det här är verkligen existentiellt tänkande!!
2009-05-27

  Johan Bergstjärna VIP
Döden är endast en inträdesbiljett till FESTEN.
Jag tycker det ska bli häftigt att dö : )
2009-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Vi går mot döden vart vi går...

Själv blev jag fri från min dödsfruktan när gudsfruktan kom in i bilden.
2009-05-27

  Sturesdotter
Men usch....så deprimerande...eller berfriande.?
Nä....inatt sker det INTE!
2009-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger