Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

reductio in absurdum 2


en lärare förstörde mitt liv en gång
inte genom misshandel, mobbning eller sex

utan existentiellt

genom matematik och filosofi

det började med att vi talade om att dricka halva glasets innehåll
och sen halva det
och halva det
och halva det

han sa att det då aldrig borde ta slut
jag satt tyst ett tag och tänkte

visst var det så
hälften kommer alltid vara kvar
precis som när man kastar en sten i havet
ringarna blir större och större

men de kommer aldrig att försvinna helt

men då sa han att så faktiskt inte är fallet
matematiker har gjort en kalkyl som visar
att man faktiskt når noll till slut
om man upphöjer 0,5 till nästan oändligheten

då gick det runt i mitt huvud
för det första kunde jag inte förstå hur det kunde bli noll
men samtidigt märkte jag hur en av mina grundvalar började rämna

jag hade nämligen alltid tänkt att även om jag dör så kommer mina handlingar att fortsätta påverka, det vill säga att vi alla lever för evigt, likt fjärilseffekten

men om denna ekvation stämmer betyder det ju att också mina handlingars effekt ska ta slut en dag, att också jag ska dö en dag.




Fri vers av barfotafantomen
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-29 22:12



Bookmark and Share


    Pangles
Intressant
2018-06-29
  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen