Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rödstjärt på pappas axel

det satte sig en rödstjärtshane på min pappas axel

där satt han med den vita pannfläcken
och dirrade sin orangeröda stjärt

och pappa var nästan orange han med
en skulptur i plåt som han själv hade gjort
och ganska rostig bliven

för fyrtio år sen var det
och nu hänger han vägg rakt utanför mitt fönster
en vägg på en gammal lada

och så här
i försommarkväll
sitter rödstjärten
somsagt
på hans axel

vi hälsar till varann
jag vinkar
han dirrar

pappa blinkar




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-28 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP