Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levferne



Vad blifva månne af lifvet mitt ?
Vem vilja införskaffa mina skrifter ?

Mitt lefverne skall risa likt ett
skepp i rytande, brännande sjö

Jag blevo kallad att sköta de vassaste pennor
kanhända har Apollon mig sökt ?

Bacchus fann mig som vän
då jag ej dryckenskap förnekar

Vår efvige Fader, vår Fridsfurste
din troslära vacklar likt en supen Fredman

Jag äro törstig på Venus gebit
giv mig kvinna, giv mig varma skötet att släcka lustans eld

Det liv äro ej värdigt att leva
som saknar dikt och sång att njuta

Ty min luta skall ljuda
tills den stund då Liemannen nalkas

Bojor må fängsla min lekamen
men sinnet mitt kan bara galenskap och död fängsla




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 246 gånger
Publicerad 2009-05-29 23:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP