Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grispensionärer




Man talar om
RIKSDAGSPENSIONÄRER
Under 50…..

Finns de såna?
Ska inte de i så fall kontrolleras om de klara
Sjukpensionsprovet?

För vad finns de annars för anledning till detta?


Kan de verkligen vara så, i vårt samhälle
Att man kallt räknar med att få pension
Innan 50 och dessutom ”bättre än alla andra”
Utan nån som helst anledning

I alla fall inte mer än att
Man var ”riksdagsbyråkrat”

Är det, rättvisa
Är det solidaritet
Är det vad detta samhälle och dess invånare
Strävat efter och betalat skatt till?

Är inte det enbart en variant av
Orwells ”grisar” i oken ”Djurfarmen”….

”Grisarna med pension före 50”

Nöff nöff

”Nöff nöff pension med knorr”




Fri vers av LassO
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-30 12:16



Bookmark and Share


  Lotti
ja det är osmakligt som satan
2009-05-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO