Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad fikade hon efter


Du är vacker
Sa hon
På det där självklara sättet
Som ungdomar ofta gör

Det kändes som om de var längesen nån sa nåt sånt
Till mej….
Jag minns en berättelse om en bekant till familjen
Där min förlova kom ifrån
Hon lär ha sagt om mej
”Jag träffa henne med kaerln å hä va rå ingan
vanligan bonnpöjk de int”

Man sträckte lite på sej då
För vem fan skulle vilja bli kallade
”Vanligan bonnpöjk”?
(detta sagt för den attityd som råder
knappast några människor är annars så kunniga
på alla praktiska områden som ”bonnpöjkar”)

Men man sträcker ju alltid på sej
När man får höra sånt
Men som sagt, nu var det ett tag sen
Nån sa nåt sånt…
Och jag svarade naturligtvis att
”Tackar, det var snällt sagt”
Nä sa hon, de var som de var
Eller är som de är

Du är vacker, svarade jag
Och härligt ung
”jag rår inte för att jag är ung”
”och inte du heller att du är gammal”
(tack för den) ;)
Hur ung är du då?
Varför frågar du?
För jag undrade….
Jag är 17, sa hon

Och du gör mej kåt, sa hon
Jag vill knulla med dej
Hm där kom de…hur gick de till tänkte jag
Varför frågade jag
Du ser ut att kunna…
Ja men skenet kan bedra…

Ska vi göra det då, sa hon
(fasen var fanns dessa tjejer när jag växte upp?)
Vi går hem till dej och knullar
Så får du ligga med en ung tjej, kanske yngre än dina barn
Fortsatte hon… ”i make your day”
Jag log och frestades, vem fasen vill inte det
Vem blir inte stolt och frestad när en så ung
Och söt tjej liksom bara erbjuder sej rakt av

Men efter några sekunders hjärn-dröm-Nirvana
Så tänker jag lite
Om du vill, sa jag
Om du fortfarande vill, om en vecka
Ring mej då på det här numret
Så kan vi snacka om saken…

Men gubbe, fräste hon
Om en vecka vet jag inte om jag vill…
Nä man kanske just därför, svara jag
Kanske just därför…
Men jag lovar inget då heller fast
Du ska i alla fall få fika

Hon ruskade på huvet och tittade in i mina ögon
Först med förakt men sen lite djupare
Gick fram och tittade nära in i mej
(oops snart örfil, tänkte jag)
Kysste min kind och gick
”Vi får se” sa hon

Ett vad, ett infall, plötslig kåthet eller
Längtan efter en fadersgestalt
Eller, kärlek
Vad vet jag, men jag undrar
Om hon ska ringa….





Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 174 gånger
Publicerad 2012-06-23 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO