Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Krigets barn, vår existentiella ensamhet och inneboende grymhet.. Bländas: att göras blind.


En gång bländad aldrig mer

 

omfatta
det är svårt

att en liten skalbagge
kravlar på min ärm
när jag läser morgontidningen

skalbaggens värld
min värld
världen därute

och där
utanför

att stjärnor exploderar
och nya
solar föds

att fiskens ögon fryser sönder
i kontakt med vinterluften
en bländande sekund

att barn föds hatade
av våldtagna utstötta mödrar

att den mildaste av ömma
och den grymmaste av onda
är ett och samma väsen
kallat kärleken

att

vi

att




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-31 12:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mikro contra makro och människans inneboende ondska, som new age-folket på ett gnostiskt sätt försöker förneka.
2009-05-31

    Tea Alex
Söt!
2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger