Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när livet vänder blad


den dag då jag hör plinget
när livet vänder blad
ska jag färdas genom nuet
till det glömda minnets dal

där ska jag vandra
bland eviga blomster
där ska jag sväva
i ett land utan monster

i regnbågens land
är taggarna lena
min själ och jag
är för längesen rena

tårarna som fälls
är ljus och värme
man gråter skratt
och lever närmre

aldrig mer en rädsla
för det som komma ska
aldrig mer den smärta
som livet i sig har

i detta universum
är man alltid kär
i sig själv och livet
och allt som nånsin är

gigantiska fjärilar
penslar världen i vind
drömmar flyger fritt
och landar på ens kind

där på grönskans lava
ska jag glida likt en våg
på himmelsgröna ängar
med ett hjärta utan hål

där ska jag vandra
bland eviga blomster

där ska jag leva
i ett land utan monster.




Fri vers av barfotafantomen
Läst 1212 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-06-05 01:09



Bookmark and Share


  Hestia VIP
Underbar dikt!!
2015-06-08

  soligajag_1 VIP
Så underbart levande o fylld med en sådan känsla av
kärlek o harmoni!!! Ljuvlig dikt! <3
2013-05-16

  Svart svan
Man lär sig nå´t nytt varje dag...som t.ex. att livets bladvändningar ackompagneras av ett "pling"...tack för det...när och om jag hör det "plinget" så vet jag i framtiden att jag är på väg till "det glömda minnets dal"...En dikt väl värd, för att inte säga "omöjlig att inte"...minnas. Tack.
2009-10-24

    Bodil Sandberg
o jag älskar den här ..helt underbar!!superbt känslofullt
och flytet följesamt in perfetto!!!varma applåder!!
2009-07-13

  Vildand VIP
Tack för dessa rader ... så otroligt vackra !
2009-06-05

  Carola Bouvin
Nära härligt berör du rakt in i själen.
2009-06-05

    sippan
Så vackert, starkt och tungt.
Blev rörd till det innre när jag läste denna.
Den sätter ord på många av mina tankar och hur man blir av med monster.
Tack för en dikt som träffade mig i hjärtat.
2009-06-05
  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen