Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av Ove Skrammel Förlåt mig Povel, i din himmel, ser du mig ifrån din shimmel. (bearbetning av Povel Ramels "Gräsänkling's Blues" från 1952.)


Gräsklippar-blues

Det är måndag morgon men mitt huvud tar det lugnt jo ja sa just det att det är söndag morgon och mitt öde är så tungt när jag sitter här med ett styck bränsledunk sjungande The Gräsklippar-lunk Min fru rest bort med jobbet till jobbet, klädde om hon börja klockan åtta och jag kände mig liksom Ohåhåhå åboy nu skulle här diktas, ha skoj Men nu känner jag mig mindre fri så snart får refrängen bli Elektriskt startat gräsklipperi Jag glömmer ej den gången såg den där järnhandlargången ja lyssna på schargongen Såg ett stort startgrepp Han sa ja skulle inte glömma det o det o det o det … Så sa hustrun ”köp” och stack, o ja sa ”...tack”. Och ännu kan jag höra Hur det ringer i mitt öra Räfsa gräsklippet De ska bort. Tipp’et Hets Hets Häx Ja ska slipa slöa skärstål för dom gamla är nog slut och jag själv en lika trist en som när triften blommat ut å hå hå hå hå hå hå Ja ja mår inte riktigt bra I da Den vecka som har vart har trotsat all kalkyl Och allt som finns i huset är daktyl och ölkapsyl. Vår kära dotter Anna vår lilla rara skatt förlora jag på vadet att hon klipper allt i natt å hå hå hå hå hå ho Vad ska min hustru tro Så nu får jag göra allting själv Med mycket stort besvär Och min minneslista ser ut så här Jag måste laga klipparn Jag tabbe gjort med kolv Och jag ska klara gräsmattan till före klockan tre För sedan kommer servicegrabben Hon ska tro ja fixat tabben Jag ska samla alla grässtrån i en prydlig lite hög Och byta tändstiften Och lilla brytspetsen Osså klippa klippa klippa om igen Jo ni förstår: Min starka fru ej sitter Så om hon får veta att: Att jag diktade med fnitter mången vers till nästa akt Ohåhåhå åboy Sen kan ej ens ja tugga toy Så här gäller det att klippa fort o’gardena sig Ty hon tror mera på en hårnål än hon tror på mig. Hysch, hysch. En nyckel i tamburdörrn! Ja hör den alltför bra Hon skulle komma först i morron Och så kommer hon ida !!! å hå hå hå hå hå ho Well now I turn the dead blue. Full fart på bakdörren Jag tror jag smiter min kos Sjungande The Gräsklippar-blues.




Bunden vers (Annat versmått) av erkki
Läst 337 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-02 23:37



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Gillar bluesen klart...fin låt vetja!! detta blev ju bra lalala...
2009-06-13

  aol
underhållande roligt bravo
2009-06-07

  walborg
Du är riktigt rolig! Tack. mvh
2009-06-03

    Bodil Sandberg
Suveränt rolig och bra tolkning på Povels härliga Gräsänkling...han skulle säkerligen ha känt sig mer än hedrad
om han hade fått ta del..applåder till dig Anders!!!
2009-06-03

    leelee
:-) Det var nära ögat.
2009-06-03
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki