Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De gröna lyktornas träd


Varje vår
Kunde man se gröna lyktor
I den björken
Man satt med kaffet på bron
Och begrundade

När löven var utspruckna
Så var de för grönt
Då syntes dom inte
Men strakt efter den första
Utsprickningen så såg man
Dessa gröna sköna lyktor

Hängande i just den björken
Med sin intensiva lövmängd
De gröna lyktornas träd
Trädet står kvar på min gamla tomt
Jag tror inte att de som bor där nu
Ser samma sak….




Fri vers av LassO
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-03 18:59



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Otroligt kussemurrigt i den förhärdade delen av min själ
när jag delar av dig som finns
där inom mig

Svalbard nästa?
2009-06-07

  Carola Bouvin
Vad härligt det var att läsa så lugnt på något vis, och inget annat träd slår björken med dess ljuva skönhet.
2009-06-07

  Ewa Åkerlind
det var fint
2009-06-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO