ópitu- shínumu" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hópitu- shínumu


i ett stenkast från vinden

 

dansade

 

kring rödsandade berg

 

creek

 

floden, dess spring

 

buffalohud kring ben

armar

fjädrar från fasan

tupp

 

riket in

 

 

svart

vit

röd

 

kittlar av ångande grytor

spjut ståendes mot himlen

 

-

 

Björnen 

Örnen

majsen

cocabladen

 

kullarna

höjden

 

stampade itakt

trummors slag

med händer på lår

 

-

 

säd kastas ut från klippor

på rad

 

offer

 

skörd

 

torrt

varmt

 

gångbroar

linor

 

spejare

 

mulåsnor

hängandes ved

 

barn med hinkar

kvinnor vänder bröd

 

-

 

 

ma´j´heijo


 

-

.

 

 

 

Jag vill tacka floden

för den ger vägen till vatten

 

Jag vill tacka regnet, för den ger trädet grenar

jag vill tacka jorden för den ger växten boning

jag vill tacka djuren, för de ger livet en mening

jag vill tacka fåglarna. för de ger molnen ett hem

jag vill tacka de äldre, för de ger kunskapen visdom

jag vill tacka de unga, för de hoppet en källa

jag vill tacka barnen, för de ger framtiden ett ljus

 

jag vill tacka dig

för de fingrar jag har, spännandes bågen mot skyn

aldrig släpper jag riktningen - utan naturens skydd

 

jag vill tacka gudarna, för de ger dagen ett bröd

och natten sin vila

 

maihjamo

hamina voitum

ava esh umba hee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-03 09:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ma´j´heijo

vacker melodi
2009-06-04

  Carola Bouvin
Underbart förmedlar du här om vikten utav liv, vackrast.
2009-06-04

  glittertindra
som plockat ur en dröm, förmedlar bilder denna text, känner vindar, ser rörelser som sprider böner och säd och förmedlar tacksamhet för det som är oss alla givet...
2009-06-03

  Hannadraken
Så glad jag blir när du skriver så här. Helt lycklig faktiskt!
2009-06-03

  Cris
Tack för en resa ut..!!
2009-06-03
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#