Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han satte sig ner

Bergspredikan
ett förrädiskt ord

Det är lätt att tänka sig Jesus
stående på ett berg
med allt folket runtomkring
och nedanför

Men då skulle hans röst
ha gått ut i luften
och dom nedanför
skulle knappt ha hört någonting

Dessutom står det i bibeln
att han satte sig ner
innan han började tala

Så jag tror att det var folket
som satt på bergssidorna
och han som satt nere
under dom

Och jag tror inte
att hans avsikt var
att han skulle bli hyllad
och älskad av folket

Han hade kommit dit
för att lära dom
att älska varandra




Fri vers av stenhur VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-04 10:09



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Dina funderingar är högst intressanta, bara en djupsinnig person kan förmedla sådana tankar. Läser och begrundar och tror det kan ligga mycket sanning i din text. *Tack!*
2009-11-26

  walborg
En akustisk experts kloka resonemang kring en underbar text i Bibeln vars budskap vi alla delar. Stort tack! mvh MB
2009-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Framför allt hade Han kommit i egenskap av Gud.
Gud kommen i mänskligt kötts gestalt.
Hans faktiska position i samband med predikan är i och för sig oväsentlig.
Men predikans innehåll är omöjlig att leva upp till.
Det var det Han kom för att visa oss: Vi är hopplöst förlorade utan frälsning!
Tror vi oss kunna leva efter Bergspredikan bedrar vi oss själva och blir egenrättfärdiga och uppblåsta.
2009-06-04
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP