Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(de var längesen i o f s mer än 500 år sen)


Avlatsjävlarna



Teltzel kommer till stan
Teltzel drar in
Det är banderollar
Ljus och en massa munkar
Och inga munkar man fikar med

Teltzels anhang säljer frälsning
På påvens uppdrag
De kallas avlatsbrev
Och skulle bringa in pengar till kyrkan
Den kyrka som fanns då…
Och kyrkan gjorde självmål
HISTORIENS STORSTA SJÄLVMÅL

Frågan är, hur nån ö h t kan tro på en sån kyrka
Efter det…
”Man sålde nåt man inte hade, inte hade rätt till
eller som ens kan säljas”
Fräsningen… från den dan man började med det
Så kan man ut alla perspektiv se den kyrkan som fördömd
Tyvärr finns liknanden tendenser om än i en annan form
Bland främst s k TV predikanter…

Skänk pengar så ska ni bli välsignade
(en slant säger man inte, det är för lite)
SKÄNK TILL OSS SÅ BLIR NI FRISKA
Säger de värsta och mest raffinerade
Och hamnar dämed på de fördömdas gård
Tillsammans med påvar och andra fan-atiker
Men AVLATS BREVEN är de värsta
Sålda till de fattiga och okunniga
För att de skulle få ”komma till himlen”
Fy fan… för dessa ”ofelbara påvar”




Fri vers av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-06 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO