Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällsparasiter


Lobbyist
Ett annat ord för parasit

Ebbe Carlsson han lobbade för sej själv
Men de avlönade lobbyisterna
Är de som ska övertalar t ex
”Dina” förtroende valda att inte följa sitt samvete
Eller sitt förnuft

De ska följa lobbyisternas råd
Och lobbyisternas avlönares råd
De kan vara vadsomhelst
T ex att inte förbjuda kemikalier i godis
Eller mat
Eller att inte ifrågasätta genmanipulerade livsmedel

De kan vara att man som i USA
Ska kunna ”ta patent” på växter
Växter som funnits i årmiljoner
Man ändrar en gen för att få ”genvägen”
Godkänd som nåt slags
”uppfinning”

Så att alla sla få betala, lite
För att få det
Man har lobbyister för att få igenom att ta ut
Hur mycket som helst för medicisn
Medicinbolagen vill kunna härja fritt
De ger lobbyisterna lön
Och läkarna som skriver ut får mutor

Och man kanske kan säga att de själva betalar
Men de är inte så, det är du
Som betalara, antingen via skatten och recept
Eller direkt i apoteket….
För det är alltid ”massorna”
Småfolket som betalar…
Betalar och försörjer parasiterna
Lobbyister, mutade läkare, överhöga vinster

EU är de perfekta stället för dessa för oss andra
Så anonyma lobbyister
Betalda utsugare
Av företagen….
Det snackas om att EU är bra
Bara dessa parasiters existens
Talar emot EU existensberättigande….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-08 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO