Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker att dagen är min


Med kyliga nordan mot gryning
förfriskad av vårnattens yra
i ljudet av havsstrandens dyning
går tiden förbi klockan fyra
jag ser den mot vårnattens skyar
och tänker att dagen är min
när måsarnas sånger förnyar
den längtan som smeker mitt skinn

Då ropar jag uppåt mot månen
som döljer sig själv, bortom ljuset
och anklagar honom, den fånen
för livet jag ruvar förfruset
Jag hör det i gatornas stenar
och tänker, att dagen är min
när stegen av klackar förenar
den längtan som smeker mitt skinn

med kärleken smärtsamt begraven
i sex famnar mull utan kista
Men tankarnas djup är som haven
att äga är ett med att mista
Jag vet det jag ser utan sinnen
och tänker, att dagen är min
när tiden blir ett utan minnen
- den längtan som smeker mitt skinn










Fri vers av halmstrå
Läst 317 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-06-07 08:34



Bookmark and Share


  Ronny Berk
redan rubriken framför den rättfärdiga tanken- läser vidare i vers och rim...konstaterar att dagen är din !
2009-06-09

  Nanna X
Visst är det en fin sorglustig ferlinvals! Och jag gillar särskilt raden "Jag vet det jag ser utan sinnen".
2009-06-07

  © anakreon VIP
Wow wow wow wow!
Snygga grejer, applåderna smattrar segervist mot morgonrodnaden!
Carl-Erik
2009-06-07

    papillon
Oh lala - jag håller med föregående, det här är en grymt sångbar text - är det någon mer än jag som vill ha in ett musettedragspel? För mig är det en chanson, skriven av de slitna gatstenarnas och de ekande klackarnas egen poet. Stora applåden!
2009-06-07

  Inkarasilas
Åh fyj fan, mitt huvud sprack precis i två delar, ena halvan ger jag till dig. Använd den som matskål till hunden, jag är inte värdig. För satan så du skriver, maffigt mörkt klassiskt inte fan vet jag, jag ryser av beundran. FORZA!
2009-06-07

    resilient
precis, känns verkligen som en sorglig ballad/blues till månen.
2009-06-07

  korpfjäder
Som en sång, jag hör den med gitarrkomp och en lite raspig stämma....
2009-06-07
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå