Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vill seger över livet! - pär lagerkvist


det abstrakta livet i en mycket konkret tappning



om livet vore en Han
då, kunde jag tala till
honom,
jag kunde säga åt honom att komma närmre eller
be honom dra åt helvete – jag kunde
viska hans namn och känna hans puls mot mitt skinn eller
långsamt trycka honom ifrån mig med bestämda handflator
jag kunde
älska doften av hans nakna nacke eller
bita hål på den blottade strupen närhelst han
kom för nära

eller, för all del

om livet vore en Hon,
då!
då kunde jag viska mina innersta hemligheter i hennes öra – jag kunde
be henne om tröst i de svåraste av tider och låta
tårarna fukta hennes hållfasta axel
eller så kunde jag
spotta henne i ansiktet och kalla henne för
fitta, fitta, fitta, fitta, fitta
din jävla lögnare, hora!
du fattar ingenting och betyder ingenting och är så förbannat jävla dum i huvudet, försvinn!

och hon skulle springa storgråtande därifrån och kanske aldrig
komma tillbaks, och jag skulle stå kvar med två stadiga fötter på jorden och jag skulle hitta nya, andra som Hon

(fast bättre)


och det vore ett spektakulärt universum, om livet hade ett kön och en materia.






Fri vers av orange haze
Läst 348 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-08 00:34



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Här kan jag inte annat än le, det var med glädje och humor jag läste din text om ett annat sätt att se på livet, härligt.
2009-06-08

  August L S
Haha, det är sant. Jag tycker dikten har en rolig och klartänkt humor. Den är fint uttryck och har en bra form också. Men om jag får betona mina applåder (det får jag) betonar jag humorn.

Och jag kan inte annat än hålla med om slutraden. Spektakulärt.
2009-06-08

  Robert Gröndahl
Nice! och alla döda ting bär kvinnonamn...
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

orange haze
orange haze