Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min äldsta sång


En smörgås, en ros och ett paraply

En smörgås och en ros och ett paraply
är bra att ha på vägen genom livet
Då klarar du dig inte alltför illa ty
så mycket kan dig hända, det är givet
Kanske blir du hungrig, kanske blir det regn
kanske vill du trösta dig med rosenblomman
En smörgås och en ros och ett paraply
är bra att ha på livets väg

Och möter du då någon som i regnet går
så hungrig, blöt och tyngd utav sin smärta
då märker du hur lätt det händer att man får
så medlidsamma känslor i sitt hjärta
Säg det med ditt öga hellre än med ord
genom regnets dropp från paraplyets kanter
min smörgås och min ros och mitt paraply
kan hjälpa dig på livets väg

Så går ni där och mumsar och mår riktigt bra
en macka som är dubbel den kan delas
Och allt som du tog med dig det var bra att ha
och alla hjärtesåren dom kan helas
Tänk att gå tillsammans utan att bli blöt
tänk att ha en vän och vara välutrustad
Och smörgåsen tar slut men rosen blir som ny
i droppet från ditt paraply




Fri vers av stenhur VIP
Läst 1827 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-08 13:59



Bookmark and Share


  walborg
Så gott så gott och så underbart att ha något att erbjuda en vän man möter på vägen som behöver just det jag har att ge, en vän som tar emot - att dela, ge och ta. Kan det bli bättre här i världen?
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP