Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gungorna står stilla



Gungorna står stilla

I ensamt tomt onytta



De fattas inte barn
Nejdå, de finns
Säkert ”inlåsta” på dagis
Eller hemma
Väl skyddade från ”stygga män”
(fula gubbar)

Eller mer, ”otäcka gubbar”
Ja de finns dito ”gummor” med
Så där står de tomma
Tomma på barnskratt och livslust
Tomma på framtidshopp

Tomma på gråt och sandlekande
Tomma på barn som snubblar
Som spelar kula
Som bollar…

Allt för att omvärlden har bestulit barnen
På den tiden
De fula gubbarna och stressen i tiden
Tillåter inte sådant….


Gungorna står stilla

I ensamt tomt onytta




Fri vers av LassO
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-11 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO