Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rastlös i juni

Mannen i grön jacka
luktar spya påväg hem
klockan tre en torsdags
eftermiddag

mitt tandkött blöder
rastlös i juni
jag kan inte få dig
även om du vill

På tunnelbanan samlas
pöbeln
jag stänger ute och markerar
jag står högre än
dig

i allafall just nu

Och jag undrar om mannen i grön jacka
haft ett värdigt liv
jag undrar om han också längtar tillbaka
till treårsålder

jag tänker att han
måste sluta skära
i sina sår
men
när ska jag
börja badda mina?




Fri vers av billie
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-11 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

billie
billie