Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"han var" en gång, en kompis....


Hederslöshet


Brist på heder
Fast när man kände Hebbe
Sen vi var 13 år
Så trodde man inte
På att den bristen skulle vara så markant

Men jag skrev på borgen för ett bensinkort
Borgen var 10 000
Och vi använde det båda ett tag
Tills jag sa upp min del och slutade
Men så helt plötsligt så kom de en räkning
På 28 000 cirka

Och efter krav på spec av räkning
Så visade det sej att Hebbe
Han hade varit skyldig en annan kille
Pengar
Så han hade lånat ut ”sitt kort”
För att "reglera" den skulden
Och utan heder så, skulle den som borgade
Få ta hela smällen…

Det blev tingsförhandling för jag nekade helt enkelt
Speciellt då de gått över 100 dagar från sista förfallodag
Till dess, att de spärrat kortet

Så gjorde Hebbe av med sina privatskulder
Han lät en annan betala dom… helt enkelt
Och bristen på heder har fått honom att tappa
Allt förtroende i flera län….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 130 gånger
Publicerad 2010-01-07 01:50



Bookmark and Share


  EllaMy
är DET sant? fy fan.
2010-06-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO