Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

huvudstupafallen stjärnhimmel


Huvudstupafallen stjärna
blickar sängplatsutsikt

spänner takomfångad blick


väntar


dånet av en morgontidning
doftar som av kaffe


Rundomfotad tripp
kalla tiljors dans

räknar skopor pulverlängtad dryck



väntar


sista ångan lyfter kropp
darrande gör handen

morgonritualens fyllda kopp



väntar



ännu droppar natt



suckar dag




Huvudstupafallen reser upp
och stjärnhimlen


väntar















Fri vers av halmstrå
Läst 265 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-12 08:49



Bookmark and Share


  Ronny Berk
poetiskt om, som min tolkning, morgonstund med den golvade avisen och frukostkaffet; nyordsbruket tycker jag om...ja...
2009-06-14

  Lia-Lej
Tycker om detta sätt som du skriver denna på!!
2009-06-12

  Nanna X
Strålande! vackert!

Funderar på att klistra upp denna dikt på kaffebryggaren för att öka den sublima kraften i morgonritualen...
2009-06-12

    papillon
Morning has broken...........
"dånet av morgontidning" - vilken skön bild!
2009-06-12
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå