Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle kunna tvätta dina kläder.


Påväg upp med trean mot tjärhovsplan ser jag R,
långsamt gåendes i vårkylan.
Bankningarna på bussfönstret ledde ingen vart,
rock'n'rollen var troligen på högsta volym

Så jag hoppade av.
Satte mig i albert engströms trappa
tände en cigg, i väntan på att få överraska
min gamle vän

När han kom fram runt hörnet, pallra jag mig ner
sneglade glatt på honom.
Hans tomma, blanka ögon sken snart upp.
"Det var fan inte igår!"
En storkram och en puss på kinden
sen stod det klart att detta måste firas med en öl


Nyss hemkommen från den lilla barndomsbyn
någonstans mitt i Sverige
studsade han nästan av förtjusning över
att vara tillbaka i livet igen.


Några öl blev tillslut middag.
Och efter det promenad.
Vi började gå mot mariatorget.
Hamnade på berget. satt i kylan
och tillslut la han sin arm runt mig.

han sa att han hade glömt hur mysigt
vi kunde ha det.
att han hade tänkt på mig,
och han sa att han undrat över varför
det aldrig blev något av oss

Jag sa att jag inte visste.
att jag hade varit upptagen
,han känslomässigt rubbad.

Han muttrade något om att
-jajo så kanske det var,
men att han absolut trodde att han bättrat sig.

Han bjöd med mig på te hemma i
hans lya vid hornstull.
det pirrade till i magen när
jag steg innanför tröskeln.

Det var längesedan vi träffats
och när jag såg hans lägenhet blev
allt så uppenbart att det ju faktsiskt är han
som har legat i mitt bakhuvud hela tiden,
i min jakt på män, å sånt.

det luktade lite inrökt,
med en svag doft av mansparfym.
han tände några smålampor som var
utspridda här och där.
jag satte mig på sängen.

jag undrade hur många som legat
i just de här lakanen.
han gick ut i köket,
satte på tevatten.

sneglandes på mig försäkrade han mig
om att det inte var något farligt,
han blottade sina tänder
och jag min själ. .

efter någon timma tackade jag för mig.
jag drog på mig jackan och rusade ut ur huset,
småsprang ringvägen hem.
hela min värld rasar.

jag tror att han kan göra något med mig
som jag inte vill ska hända.
han skulle krossa mitt hjärta.
mitt hjärta skulle inte klara det.




Fri vers av billie
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-12 10:33



Bookmark and Share


    sårosa
hmm ... det var liksom på väg mot ett lyckligt slut men någonstans känns det ändå som att historien forstätter, skrivs fortfanrande liksom ..

tycker om miljöbeskrivingarna ... känns så nära, som att jag är där och kollar med kikare ..
2009-06-12
  > Nästa text
< Föregående

billie
billie