Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstnär: Kjerstin Krantz


Thul att tyda

 

 

Starka stavar
ristade i lönn
förtäljer dig vem du är

ty

den som färdas på vägar vida
den som vandrar blickansklart

skola skönja

vad det viskas om
vad det varslas om
vad som skola timas
skaka svavande stavar

 

se giftiga stiften brinna

se rätten din rasa

till ting för ingenting

felande vägen vales

 

så skall du hölja din sölja
att dölja orm och bölja
så skall du skyla din kyla
att yla mot sol och thyla

att följa ormens färd
är att svärande sväljas
att följa nära fränder 
är att fatta staven



men bara om du den spörjer

 

 

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-14 18:59



Bookmark and Share


  objekt3
Väldiktat.
Jag uppskattade mkt språket.
2009-06-14

  Carola Zettergren
URSNYGGT!!!!
2009-06-14

  Sturesdotter
Som riktigt gamla gamla tider....finns så mycket att tyda; i det som har varit och det som komma skall; det finns ju olika kvarlämningar även i dagens samhälle
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP