Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När frukten är mogen faller den

 

vinden drar
och gräset suckar
vet att den mogna frukten
snart ska falla

löv kan vi bära säger gräset
däri kan vi svepa oss
men mognaden är tung

smärtsamt faller den
utan hänsyn

allt måste bli över
innan den klarnande höstluften
stilla bäddar om oss

och det gives ingen väg
undan




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 205 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-14 21:30



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
det finns en saktmodig envetenhet i denna som jag gillar.
2009-06-15

  Caprice! VIP
Så är det. Vemodsvackert om det som ingen kommer undan.... fungerar som tröst, trots allt. Och än är det sommar, min vän.
Kram!
2009-06-15

  Syrsan
Vacker dikt med mycket innehåll mellan raderna.
Som sagt.. "ingen kommer undan"...
2009-06-15

  Eva Langrath VIP
Tycker om dina ord de skildrar det ingen kan undkomma, alla måste vi någon dag lämna,
2009-06-14

  Carola Zettergren
Obarmhärtigt, men så underbart stämningsfullt och talande vackert på samma gång!!! Applåder!!!
2009-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Tidens gång är oundviklig.
Men det finns en trygghet och en tröst för den som vill.
2009-06-14

  Sturesdotter
Fallfrukt; som kan vara så oändligt vacker; man kan ta hand om den också...
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger