Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nutiden lutar

 

Hej det är brevbäraren

jag ser inte dom svarta bären i mörkret
jag ansöker om en ledhund för 
mig och min själ

Jag ligger alltid och spanar på
dom brevskrivande turturduvorna
som passionerat adresserar allt
till sig själva

kärleken och bråddjupet

Fru förort
finner en bankomat på andra sidan
en liten maskin på ryggen av närmast förbipasserande

 varje minut är dyrbar

En ansträngning ända från tårna
dom gamla små tårna
som brinner för kontakt

Du går med kroppen

du lutar dig mot kroppen

och allt du någonsin drömt var en dröm

Kontoret här är tomt
jag har jobbat ända in på småtimmarna
främst med diverse sommarpraktikanter
Nu närmar sig välbehövlig vila
Var snäll och låt vem som helst torka tårarna och se mig gå i sömnen

Herr postchef, mina ögon är grumliga och tärda, jag orkar inte se framåt

visst har jag fortfarande hälsan i behåll men utan en anständig livförsäkring kommer ni få ångra det å det gruvligaste

minns bara min föregångares uppgång och fall

 

Jag är inte här för en personlig vendetta
jag önskar er en trevlig sommar med allt vad det innebär, sol, bad, grillning och umgänge med familj och barnbarn. Tyvärr ser det lite mörkare ut för min egen del men vi ses på jobbet om några veckor. Jag och fru förort har en del oavslutade affärer att ta itu med. Som så många gånger förr har hon orsakat ett stort rabalder över några fellevererade kärleksbrev. Är inte alla till mig? Kom gärna och besök mig i mitt rum på akuten, jag har alla kärleksförklaringar uppsatta på väggen för er att beskåda. 

Högaktningsfullt 

Er brevbärare




Fri vers av tripto nin
Läst 474 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-27 00:00



Bookmark and Share


  peter markurth
gillar
2009-07-27
  > Nästa text
< Föregående

tripto nin
tripto nin