Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den starke tar för sej, inga lagar gäller nu...


100 dagar efter

Krisen, den stora krisen
Inte den här lilla
Den som stör allt annat i samhället
Den som slår ut elektriciteten
Samhällets livsnerv….

De som kallar sej folkvalda
Tar makten
De kallar det krigslagar
Och tycker att de kan bete sej som de vill
Ännu mer än annars…

De har egna elverk
Som går på diesel
Vi andra får inte ha diesel
Kompressorer kyler deras frysar
De vaktas av deras makt
Patrullen har stridsvagnar

De har konfiskerat alla komm radio utrustning
Så ingen annan kan….
Därmed också alla lager av batterier
”information är makt”
De som hjälper makten får mat
Och skydd, värme och bostäder

Gatorna patrulleras
Folk låses in utan skäl
De som plundrar för att stilla hungern
Ges samma nåd som andra plundrare
De skjuts, på plats
Man slösar inte energi på att kremera
Man bygger bara ett nytt lager av döda

Alla vapen, inkl jaktvapen konfiskeras
Lager räcker bara, till en viss kvot
När rillräckligt många dött
Så är den kvoten rätt
Sen är man rädd att andra ska komma
Och man sänder en timme om dan på vanliga radion
Där man kan… höra om man har, radio

Nu är de skogsmänniskorna som är eftertraktade
Kvinnor tyr sej till dom som kan göra eld
Som kan skjuta och stycka djur
De som vet naturens hemligheter
Här gäller inte slipsförsedda finansvalpar
Här är tiden tillbaks 1000 år
De som stammande sökte jobb som kollektivanställda
Sitter nu vid eldans sken och delar ut order…
För de mindre grupperna

De smattrar understundom
Kpist knattret talar sitt språk
Döden låter som ett automatvapen
Eller handgranat
Ett människoliv för en bensindunk
Eller en kassa torkad mat
Men kärleken gror under terrorns hårda skal
Även om man ibland inte tror det

Konfiskerings konvojer sänds ut på landet
De som vägrar att släppa sina saker
De skjuts, 5 miljoner dog vid nedslaget
4 till ska dö
innan den är ”jämvikt”
allt enligt den ”folkvalda makten”
Som nu styr med järnhand
100 dagar efter kometen…






Fri vers av LassO
Läst 132 gånger
Publicerad 2009-06-25 05:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO