Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bör läsas noga om du läser den


Könlösheten i en kropp

jag föder barn som slungas ur min kropp





kärleken något varmt som man pressar in sina avbrutna fingrar i
något varmt söligt något äckligt





du kom som dimma kall och berusande
mina kompasser mina små inbyggda radiostyrda kompasser
batteriet tar slut livskraften slungas ur min kropp
ur mina bruna ögon och landar med brutna ben på den smutsiga ängen



du kom som djur
du kom som djur utan namn utan namn eller hem
du fick bo i min säng sova på min stora mage i flera nätter
sedan flyttade du till andra magar andra ytor och länder blev
klösmattan du hette rivjärn tillslut
det är inget namn för en katt det är inget namn för ett
människoslukande djur med träbetar




inbilla sig att man älskar barn
sedan vägra föda dom
vägra föda barn som pressas in i kroppen istället för ut




Fri vers av umpaa
Läst 324 gånger
Publicerad 2005-09-27 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

umpaa