Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte visste jag att det var så mycket pyssel med att ta farväl av sin far och att det var så smärtsamt men kan man fästa ner några ord på ett lättsamt sätt känns det inte lika tungt!


hur väljer man en sten

en sten ska vi välja
som ska säga vem du var

en sten som ska berätta
något om vår far

en sten som är kantig
men inte för rak

och inte för polerad
men ändå med smak

gärna lite mossig
och gärna lite grå

men len för handen
ska den kännas ändå

texten på graven
måste vara stram

som texten på en ritning
eller ett telegram

vi planterar inga blommor
runt stenen vid din grav

det är ingen mening
då de ändå bara går i kvav

men minnesstenar många
från alla våra hem

ska vi börja samla
sen gör vi en hög av dem

när alla dina barnbarn
kommer på besök

ända till lappland
för att på försök

lägga till en liten
utvald minnessten

plockad uppe på fjället
eller kanske i österlen

bara för att morfar
eller farfar ska få vara med

och uppleva sådant
som han inte hunnit med







Fri vers av Gunsan
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-18 20:40



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Mm, godis denna framtraskande gravstenslåt. Slutraden extra fin!
2009-06-19

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbart fin hyllning
till en älskad far
2009-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan