Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

onykter...

Glad Midsommar.




Balladen om framtiden (som en gång var min)

 

 

 

 

det fanns en gång en stad
där jag bodde
den staden var mitt hem
där skulle alla mina drömmar
bli förverkligade

i den staden fanns mitt förflutna
mitt nu
och min framtid

där hade jag hela min familj
alla mina vänner
och en flicka
jag höll kär

men en dag
så föll allt isär

ett lyckligt lovande liv
blev ett liv i misär

min familj är inte hel längre
mina vänner klev på livets tåg
som jag missade
och kärleken
ja den var nog inte gjord för någon som mig

nu vandrar dagarna sakta förbi
för mig en arbetslös åttio-talist
det sägs ju att vi är den lataste generationen i historien
tydligen

ingenting händer
alltid samma sak

nu sitter jag
i staden som en gång var min
och jag stirrar ut på världen
från mitt dammiga fönster

där uppe i himlen finns min far
och någonstans där ute lever mina vänner livet
och där ute finns flickan jag älskar
i armarna på någon annan

någonstans där ute
finns framtiden
som en gång var min

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 725 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-19 23:19



Bookmark and Share


  Ebba N.
Bara läst två av dina dikter, Men gillar redan extremt hur du skriver.

Gav en känsla. Gillar den.
2009-06-26

  Sturesdotter
framtiden...som du kan skapa en annan av...

välskrivet
2009-06-25

  Louise. J
..
Okey..
Eh..
Mållös.
..
Eh..
2009-06-22

  systra
Ont!!!
Mkt bra text!
2009-06-21

  Micky
jag blir ledsen när jag läser denna. det gör ont.. och jag känner igen mig så val..
2009-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP