Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Möjligen ett intressant diskussionsunderlag...


Tovaritj Josip Vissarionovitj

Tändstickan flammar i natten
Jag tänder min pipa
Precis som du Tovaritj Josip Vissarionovitj

”Lillefar med mustascherna” kallar de dig
För vad?
Är ettusen dödar för mycket för sanningen?
Är sanningen ettusen dödar?
Vem vet?

Vi tänder våra pipor Josip Vissarionovitj
Vi tänder våra pipor
Och röker en stund

För vem fan kunde veta?
Vem fan kunde veta
Vilka som flydde
Och vilka som lät
Värva sig?

Josip Vissarionovitj
De skrev upp Dig
På Ondskans konto
Trots att du
Förgjorde
De Bruna Horderna

Jag tänder min pipa
Josip Vissarionovitj
Och tänker
Att det är inte riktigt rättvisst

För visst
Är rättvisan
Elastisk
Josip Vissarionovitj
Visst dömer vi dem som
Bryter mot lagen idag
Och som kanske bryter lagen
Imorgon

Är det fel Josip Vissarionovitj?
Är det fel?

Du hade ett rike
Josip Vissarionovitj
Du hade ett rike
Som solen aldrig slocknade över
Är det då underligt
Josip Vissarionovitj?
Är det då underligt
Att du drog
Det Stora svärdet
För att dräpa
Detta rikets fiender?

Josip Vissarionovitj
När man rensar ogräs
Hugger man ibland
Lien i persiljan
Inte sant, Josip Vissarionovitj?
Inte sant?

Och om persiljan skriker
Josip Vissarionovitj,
Om persiljan skriker,
Kan man alltid plantera nytt
Josip Vissarionovitj
Då kan man alltid plantera nytt




Fri vers av AtomHeartMother
Läst 539 gånger
Publicerad 2005-09-27 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AtomHeartMother
AtomHeartMother