Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Både ja och nej..eller hur?

 




Föredömen eller fördomar

om jag kör en Harley Davidsson
ser du då mina tatueringar under skinnkläderna


om jag tömmer ut innehållet i min handväska
ser du då vilken sorts kvinna jag är


om du ser mina vänner
ser du då om de speglar mig


om du ser mitt hem
vet du då vilken samhällsklass jag tillhör


om du ser böckerna i min bokhylla
ser du då om jag är intellektuell

om du ser mig i mitt genuina jag
ser du då betydelsen i allt jag räknat upp

 

Epione-09




Fri vers av Epione VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-18 19:26



Bookmark and Share


  walborg
Jag blir litet generad av att märka att jag faktiskt drar en massa slutsatser av det som räknas upp här.
2010-01-15

  Miss Mod
Fast det vore kul att luras och ha helt andra böcker i bokhyllan och helt andra saker i handväskan, och inte vara genuin alls, tänkvärd text, tack vackraste.
2009-08-19

  Anjeska
Så tänkvärt!
2009-08-19

  erkki
Vad läbbigt det är med alla klichéer. Somliga har fler andra färre prylar än andra. Prylarna öppnar visserligen möjligheter, men kräver också sin tribut. Måtte det finnas fler måttstockar på folk än sådant som mäts i pengar.

Fast du vet vad jag tycker om tatueringar. En pappa jag känner var brydd över den 18-årige sonens tatueringar. Till honom sa jag att det var dags att låta sonen själv ta ansvar för vad han gör. Jag vet inte vad det kostar, men gissar att man får fina kläder för de pengarna. Och de kan ju bytas.

Själv sträver jag efter att ha en ganska personlig livsstil. Att haka på trender är väl lite viljelöst B? Egna lite allerta åsikter om stil och smak känns roligare. Men det man gillar i trenderna ska man förstås inte förskjuta för trendens skull. Då kör man så att säga i andra diket.
2009-08-18

  ~Leonardo~
Intressant..kan man skapa sig en bild utan en av dessa saker.
ser man allt så ser man en mångfaseterad kvinna. bra diktat.
2009-08-18

    ej medlem längre
Håller med... i en fråga bara.. Ett hem speglar den som bor i det.
2009-08-18

  Myself
kloka ord,vi drar lätt förutfattade meningar.
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP