Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och jag minns när jag var liten och




klättrade i träd med pojkarna medan flickorna

klättrade i pojkarna



jag förstod inte då vad som pågick i flickornas huvuden för vi
var ju för upptagna med att hålla oss kvar i trädtopparna för glatta livet och


hade inte tid med pusslekar och tjejbaciller



blä





men med tiden kom vi motvilligt närmare marken och grenarna där och
när sommaren kom
klättrade pojkarna på flickorna medan jag


bytte ner mig till klätterställning



blä





jag minns att sanden under ställningen var så tröstande då
hålen i byxorna på mina knän var underhållande att peta i

men trots alla lager kläder som mamma tvingat på mig för att skydda mig
när jag klättrade i träden
med pojkarna


kunde de inte skydda mig mot fallet från klätterställningen och jag

tappade andan där ett tag



när du svek mig




för jag började leka med i flickornas pusslekar där pojkarna låtsades hålla sig undan
för glatta livet och jag


jagade för glatta livet


och där svek du




för inte hör pusslekar till barndomen?




nej du, kära barndom, klättrade i träd med mig och
skrapade upp byxornas knän med mig



inte pussade du pojkar med mig medan de sprang




för glatta livet











Fri vers av Falk.
Läst 419 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-22 20:10



Bookmark and Share


    resilient
"och jag minns när jag var liten och
klättrade i träd med pojkarna medan flickorna
klättrade i pojkarna"


Vilken genial inledning du har här!
2009-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Falk.
Falk.