Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(under produktion)


Tystnad

och tystnad slår in dörrar där jag går

absurt nog


för de största slagen sker där inga ord talas
och där inga svar fordras
där bara blickar möts och krossas till underkastelse

eller hybris


och jag är drottning i tystnadens sal
mina undersåtar är de utan några egentliga självklara
val som bara sluter sig
till det de vet bäst



och tystnad hyllar världen där jag står
absurt nog


för jag ger inga order och jag har ingen makt
ändå smyckas jag i sällan skådad prakt
och i ryggen jag följer oväsendets takt

jag ger kraft åt det som sagts



och tystnad är lika mycket min som vår
absurt nog


för tystnaden är den som gör de största upproren
då tystnad aldrig går att tysta
och om ord kan såra
kan tystnad döda

för i livet är liksom ordet givet






Fri vers av Falk.
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-19 15:17



Bookmark and Share


  sotlugg
du har rytmen
2009-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Falk.
Falk.