Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt för grannsämjan

Det meddelas, i samband med domen, att ”grannsämjan” med Robert Aschberg kommer att sändas varje kväll, fr o med i höst.
”Det anses nödvändigt” enligt hovrätten….


109 SVT Text Tisdag 23 jun 2009
INRIKES Publicerad 23 juni

Lantbrukare tvingas bygga bort lukt

Efter en dom i Miljööverdomstolen
måste en bonde i Orrbyn i Norrbotten
nu bygga om sitt ventilationssystem
och bygga en ny gödselplatta.

En man som bor granne med lantbruket
anser att lukten från djurhållningen
är så intensiv att hans familj inte
kan använda sin tomt till exempelvis
att hänga tvätt eller grilla.

Miljööverdomstolen går på grannens
linje med slutsatsen att ett lantbruk
måste få lukta, men inte hur mycket
som helst. Domen anses vara
prejudicerande.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-04 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO