Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vägen


vägen kantad av lila och rosa lupiner
Tidernas väg utefter Ljusnans älv

han läser flora och fauna som andra
läser bibeln

ormbunken sägs vara skogens outsider

han känner av sin rädsla för upprepning
han känner av sin rädsla för upprepning

molnskuggan draperar skogens berg
ett rinnande mörker blir åter solbelyst

likt dockspelarens osynliga trådar
leder och inspirerar hon sina barn

hon rätar upp bilderna

likt en fågelunge i ensamt bo sitter hon
uppkrupen i den svala lädersoffan

deras första kyss var ett avsked
tusenfaldigades i midsommartid

ett flygplan flyger in och ut
ur ett sommarmoln






Övriga genrer av Fredrik P. VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-07 00:10



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
vägar så många vägar
vackervägar
dörrar öppnas
vägar visas - vilken är min
Lupinerna visar stolta skönhet
i
jag är
Tack för vackerbild

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2009-07-07

  Eva Langrath VIP
Bilder målade av betraktarens penna av natur och människo möten på vägen , betraktaren som ser, hör och upplever livet.

"han känner av sin rädsla för upprepning
han känner av sin rädsla för upprepning"

lyfter starkt genom upprepningen.
Tack för en vacker text.
2009-07-07

    ej medlem längre
gör en medhållning med jacoben om upprepningen, kalas! gillar också hon rätar upp bilderna och sammantaget mumsar jag glatt i mig hel dikten och hyllar sommaren för en gångs skull:-) (i väntan på hösten alltså;-D)
2009-07-07

  peter markurth
man ser bilden målas upp, orden blir till sammanhang, väl utförd
2009-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP